Σχετικά με την τροπολογία για την επαγγελματική ισοδυναμία ιδιωτικών κολεγίων με τα ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια

18 Δεκεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (Π.Δ.Σ.Ο.) 

Σχετικά με την τροπολογία για την επαγγελματική ισοδυναμία ιδιωτικών κολεγίων με τα ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Πέρα από την πανδημία του κορονοϊού έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την πανδημία εξυπηρέτησης συμφερόντων στην οποία έχουν επιδοθεί ορισμένοι υπουργοί, οι οποίοι συμπεριφέρονται σα να ”εκτελούν συμβόλαια”.

Η Υπουργός Παιδείας μετέτρεψε τη Βουλή σε ”πλυντήριο”, πιστή στην εμμονή της να ”ξεπλύνει” τα πάσης φύσεως κολλέγια και να απαξιώσει τα πτυχία των Ελλήνων επιστημόνων.

Με τροπολογία που κατέθεσε ”νύχτα” και εκπρόθεσμα αποδίδει ισότιμα επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους των κολλεγίων σε σχέση με τους αποφοίτους των δημόσιων πανεπιστημίων.

Είναι η μοναδική Υπουργός Παιδείας που διαλύει τη δημόσια παιδεία, καταλύει τη λογική και την αξιοκρατία , περιφρονεί τους επιστημονικούς φορείς και τους χιλιάδες Έλληνες επιστήμονες απόφοιτους των δημόσιων πανεπιστημίων και παραβιάζει βάναυσα τις συνταγματικές προβλέψεις.

Εξισώνει τα πτυχία του δημόσιου πανεπιστημίου με αμφιβόλου ποιότητας και επάρκειας πτυχία ”κολλεγίων”, τα οποία προφανώς από αύριο θα την εντάξουν στον κατάλογο των χρυσών χορηγών τους .

Αποτελεί ντροπή για το πολιτικό σύστημα και το Ελληνικό Κοινοβούλιο η νομιμοποίηση τέτοιων μεθόδων.

ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ….ΝΤΡΟΠΗ.

18-12- 2020 

Η Γραμματεία της ΠΔΣΟ – ΠΑΣΚΟ & Σ