Κώστας Παπαδημητρίου: ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ

23 Μαρτίου 2023

Λίγο πριν εκπνεύσει η τετραετία και οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή ένα νομοσχέδιο για τη δημιουργία μιας Ρυθμιστικής Αρχής για το νερό.

Εντελώς αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία νομιμοποιητική βάση.

Μέχρι και η επιστημονική επιτροπή της Βουλής εξέφρασε τις ενστάσεις της, αφού το νερό δεν είναι εμπορικό προϊόν αλλά φυσικό αγαθό για να δικαιολογείται η υπαγωγή του σε Ρυθμιστική Αρχή.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη προσπαθεί με κάθε τρόπο να παρακάμψει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για το δημόσιο χαρακτήρα που πρέπει να έχουν οι υπηρεσίες ύδρευσης.

Όπως είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η θεσμοθέτηση Ρυθμιστικής Αρχής επελέγη ως λύση για να παρακαμφθούν αυτές οι αποφάσεις και να χρησιμοποιηθεί ως πολιορκητικός κριός για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Τη στιγμή που η κοινωνία είναι έμπλεη οργής για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, κάποιοι χρησιμοποιούν τη Βουλή και μια συγκυριακή πλειοψηφία για να περάσουν ( στο παρά πέντε) νομοσχέδια αυτού του τύπου.

Όταν η κυβέρνηση εξοφλεί γραμμάτια και η Βουλή γίνεται πλυντήριο, τότε ας ετοιμαστούν για τις συνθήκες πολιτικής αστάθειας και κοινωνικής αναταραχής που έρχονται.