Κώστας Παπαδημητρίου: ΠΑΣΟΚ – Νέο συμβόλαιο εμπιστοσύνης με τον λαό

1 Ιουνίου 2022

Την ώρα που η Ν.Δ και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν εναγωνίως να κρατήσουν ζωντανό το μικρό δικομματισμό τους, η ζώσα πραγματικότητα τους «δείχνει τα δόντια» και η πραγματική ζωή τους εγκαλεί, γιατί όχι μόνο αδυνατούν να δώσουν ή να προτείνουν λύσεις, αλλά συνεχίζουν να πορεύονται αποπροσανατολιαστικά, κρύβοντας την πικρή αλήθεια που ήδη ζουν οι πολίτες.

Η κυβέρνηση εισέρχεται στον τελευταίο χρόνο της θητείας της και ακόμη δεν έχει παρουσιάσει ένα συνεκτικό, σοβαρό και ρεαλιστικό σχέδιο ανάπτυξης που θα ωφελήσει τους πολλούς, αρκούμενη σε επιδοματικές πολιτικές και επιμέρους δράσεις, χωρίς όραμα, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, χωρίς αρχή και τέλος.

Μια απλή ματιά στα όσα καθημερινά ζει ο ελληνικός λαός στα καταστήματα τροφίμων, στα βενζινάδικα και στα γκισέ των κάθε είδους πληρωμών -με πρωταθλήτριες τις εταιρείες παροχής ενέργειας- αρκεί για να καταλάβει και ο πιο δύσπιστος ότι η Ν.Δ. άλλαξε τη βιτρίνα της, αλλά το περιεχόμενό της παραμένει βαθιά αναχρονιστικό, καθαρά συντηρητικό, και ευθέως προσανατολισμένο στην εξυπηρέτηση των λίγων και όχι των πολλών που την στήριξαν για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η εξυπηρέτηση των οικονομικών ελίτ είναι φανερή δια γυμνού οφθαλμού, την ώρα που η φτωχοποίηση των μεσαίων και μικρών στρωμάτων μεγαλώνει καθημερινά με ταχύτητες που δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας.

Ακόμα και το περίφημο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που η κυβέρνηση ανεμίζει ως «πανί σωτηρίας» για το ταξίδι στο μέλλον, έχει σχεδιαστεί ως διευρυμένο ΕΣΠΑ: Μακριά από τις πραγματικές ανάγκες της ασθενικής οικονομίας μας, σχεδιασμένο στους γνωστούς οικονομικούς διαδρόμους, «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα των λίγων και ισχυρών.

Αυτό άλλωστε δεν έγινε και με την εργαλειοποίηση της πανδημίας, τις συνεχείς πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και τα δισεκατομμύρια απευθείας αναθέσεων που έπληξαν τη νομιμότητα στην καρδιά; 

Έτσι λοιπόν, χωρίς πυξίδα, αδιαφορώντας για τις πραγματικές θεσμικές αλλαγές και με ένα πολιτικό προσωπικό που βολεύεται από την επικοινωνιακή διαχείριση, η Ν.Δ. επιδιώκει την επανεκλογή της στο ίδιο μοτίβο, με τη συνταγή του ’19: Όχι ΣΥΡΙΖΑ – δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από εμάς!

Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι όπως τα υπολογίζει αλαζονικά η κυβερνώσα ομάδα, κάτι έχει αλλάξει στο πεδίο και οι μέρες που έρχονται δεν προμηνύονται  ανέμελες και ανέφελες για την ίδια, γιατί τώρα έχει αλλάξει το σκηνικό με απολύτως διακριτό τρόπο.

Σίγουρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε τα τρία αυτά χρόνια να γίνει ένα «κανονικό κόμμα» και παραμένει ένας σχηματισμός που βλέπει στο παρελθόν, επενδύοντας στην εναλλαγή «δια της καταψηφίσεως του αντιπάλου», όπως ακριβώς και η Ν.Δ.

Ναι, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παρουσίασε -γιατί δεν έχει- εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Σαφέστατα, δυσκολεύεται να ξεχωρίσει από τη Ν.Δ. γιατί αναπολεί τα κυβερνητικά μεγαλεία και «θωπεύει» από αριστερά τα ίδια συμφέροντα, ποντάροντας στην κόπωση και την απελπισία των πολιτών, χωρίς ουσιαστικά να προτείνει λύσεις -και αυτό βολεύει την κυβέρνηση και την χαροποιεί, δημιουργώντας της ελπίδες νέας επικράτησης…

Αλλά τώρα, με την επάνοδο του ΠΑΣΟΚ… τίποτα πια δεν είναι όπως παλιά και εδώ είναι η ειδοποιός διαφορά που ανησυχεί σφόδρα τον κ. Μητσοτάκη!

Στο πεδίο της πραγματικής ζωής μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, δεν εισήλθε μόνο ένας νέος παίκτης -όπως βολεύονται να λένε επικοινωνιακά- αλλά μια ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ, μια νέα πραγματική δομημένη παρουσία ουσίας, προοπτικής και ελπίδας για τους πολλούς και όχι για τους λίγους.

Η ολική επαναφορά του ΠΑΣΟΚ με τον Νίκο Ανδρουλάκη στην ηγεσία, είναι ο μεγάλος πονοκέφαλος, όχι μόνο για τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο για τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα, αλλά για όλους εκείνους που θέλουν να σχεδιάζουν το μέλλον μας… «για εμάς χωρίς εμάς»!

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, το ΠΑΣΟΚ και η ανανεωμένη και ενωμένη μετά από πολλά χρόνια Προοδευτική Παράταξη ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ και ήρθε για να μείνει.

Όχι μόνο με τις μεγάλες αλλαγές και το μεγάλο έργο που έμεινε ανεξίτηλα χαραγμένο στις μνήμες όλων, αλλά με ένα νέο προγραμματικό πλαίσιο που περιλαμβάνει δίκαιη ανάπτυξη, πραγματικές λύσεις για το αύριο, ελπίδα για τις γενιές που έρχονται, φροντίδα για τους μεγαλύτερους, ίσες ευκαιρίες για όλους, κοινωνική δικαιοσύνη και θεσμική θωράκιση για μια χώρα πραγματικά σύγχρονη και όχι κατ’ επίφαση και κατ΄ όνομα Ευρωπαϊκή. 

Η μεγάλη αυτή πορεία που ξεκίνησε με την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη, θεωρήθηκε στο πολυσήμαντο και πετυχημένο συνέδριό μας, συνεχίζεται δυναμικά, ρεαλιστικά, με λογισμό και με όνειρο και θα επισφραγιστεί στις επόμενες εκλογές, όπου το ΠΑΣΟΚ θα υπογράψει ένα νέο συμβόλαιο εμπιστοσύνης με τον λαό, γιατί ο λαός τώρα ξέρει και θέλει και το ΠΑΣΟΚ με τον Νίκο Ανδρουλάκη μπορεί!

Οι πολίτες κουράστηκαν πια από τα «Ζάππεια», από τα σκισίματα των μνημονίων, από την δημαγωγία, από τον Δεξιό και Αριστερό λαϊκισμό και τη συντήρηση, από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, ζητούν ΛΥΣΕΙΣ για τη ζωή τους και αυτό πλέον δεν το διαπραγματεύονται με κανέναν, ιδίως με αυτούς που από το 2015 τους κυβερνούν δυσκολεύοντας τις ζωές τους.

Γι΄ αυτό, στις εκλογές που έρχονται, θα επαναφέρουν το ΠΑΣΟΚ και θα το καταστήσουν  πρωταγωνιστή ως πραγματικό ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, με τον Νίκο Ανδρουλάκη στο τιμόνι για μια σταθερή ελπιδοφόρα πορεία, σε ένα νέο μέλλον στο οποίο θα έχουν θέση όλοι οι  Έλληνες και όχι οι λίγοι και ισχυροί που με διαφορετικούς ρόλους και μανδύες κυριάρχησαν και με τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα με τη Ν.Δ.

Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε – η ελπίδα είναι Εδώ!