ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΔΣΟ ΒΔ ΠΕΛ ΚΑΙ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ

18 Φεβρουαρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (Π.Δ.Σ.Ο.) ΤΟΥ 10ου Π.Τ. ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ         ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ……ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ Ο κ.ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Χαιρετίζουμε την προσπάθεια των συναδέλφων της ΔΗΚΙΟ του 10ου Π.Τ. να ενημερώσουν τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα για τα προβλήματα των συναδέλφων οικονομολόγων.

Η Τοπική Διοίκηση του 10ου Π.Τ. δεν ενημερώθηκε για την συνάντηση αυτή και προφανώς δεν παραβρέθηκε. Φαίνεται ήταν συνάντηση ομοϊδεατών οικονομολόγων. 

Ας είναι όμως κι έτσι. Δεν μας ενοχλεί. Αρκεί να υπήρξε ενημέρωση για τα προβλήματα που πλήττουν το κλάδο μας. Σε κάθε περίπτωση αποτελεί πρόοδος που ο Υπουργός κατεβαίνει να ενημερωθεί …στον λαό κι όχι από τα μεγάλα τηλεοπτικά λογιστικά γραφεία .

Ελπίζουμε οι συνάδελφοι να τον ενημέρωσαν και να τον έπεισαν ότι το ΟΕΕ δεν είναι το Επιμελητήριο των παρατάσεων, όπως υποστήριξε  ο Υπουργός με απόλυτα ειρωνικό τρόπο στην αντιπροσωπεία της ΚΔ του ΟΕΕ στα πλαίσια συνάντησης  τους στις 7-9-2021.

Ελπίζουμε οι συνάδελφοι να τον ενημέρωσαν και να τον έπεισαν ότι οι λογιστές δεν είναι τεμπέληδες και δεν κατεβάζουν τα μολύβια για να πάνε διακοπές όπως πιστεύει.

Ελπίζουμε οι συνάδελφοι να τον ενημέρωσαν ότι μετά την συστηματική αποψίλωση των κρατικών υπηρεσιών που έγινε τα τελευταία χρόνια, έχουν καταντήσει οι λογιστές άμισθοι ΚΕΠατζήδες για την εξυπηρέτηση των όποιων   απαιτήσεων της πολιτείας.

Ελπίζουμε οι συνάδελφοι να τον ενημέρωσαν ότι τον τρέχοντα μήνα υπάρχουν πάνω από 70 λήξεις προθεσμιών και αντίστοιχες  ηλεκτρονικές πλατφόρμες εργασίας που πρέπει να προλάβουν οι λογιστές. 

Ελπίζουμε οι συνάδελφοι να είχαν την περιέργεια να ρωτήσουν ,τι εννοούσε άραγε  ο Υφυπουργός του όταν έλεγε στον Σύλλογο Λογιστών Αχαΐας ,ότι τον πιέζουν οι μεγάλες εταιρείες  για την άμεση εφαρμογή των mydata.

Ελπίζουμε οι συνάδελφοι να τον ρώτησαν ποια σκοπιμότητα εξυπηρετούν τα mydata, γιατί το δημόσιο συμφέρον δεν φαίνεται να το εξυπηρετούν και κυρίως γιατί τόση βιασύνη.

Ελπίζουμε οι συνάδελφοι να τον ενημέρωσαν, εφόσον νοιάζονται για τα μέλη του ΟΕΕ, ότι δεν υιοθετήθηκε καμία πρόταση του ΟΕΕ και του 10ου Π.Τ., στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο και ειδικά αυτή που αφορά την υποχρεωτική υπογραφή οικονομολόγου, μέλους του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος σε όλες τις αιτήσεις υπαγωγής ανεξαρτήτως προϋπολογισμού, καθώς και η δημιουργία σχετικού μητρώου πιστοποιημένων οικονομολόγων – μελετητών.

Ελπίζουμε οι συνάδελφοι να τον ενημέρωσαν για την ακρίβεια που πλήττει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και τις τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις από την μη διεξαγωγή του καρναβαλιού και φυσικά να  πρότειναν μέτρα ελάφρυνσης και στήριξης.

Ελπίζουμε οι συνάδελφοι να τον ενημέρωσαν ότι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ είναι μεγαλύτεροι πλέον από έναν μέσο μισθό.

Τέλος ελπίζουμε ότι μετά την ενημέρωση του Υπουργού από τους συναδέλφους της ΔΗΚΙΟ του 10ου Π.Τ. , μια νέα μέρα ξημερώνει για τον κλάδο μας.

Γιατί τώρα, ο Υπουργός ξέρει….

18-2-2022
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ Π.Δ.Σ.Ο.-ΠΑΣΚΟ & Σ. του 10ου Π.Τ. Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος