Δήλωση του επικεφαλής της ΠΔΣΟ Κώστα Παπαδημητρίου για το αποτέλεσμα των εκλογών στο OEE

12 Δεκεμβρίου 2023

Δήλωση του επικεφαλής της Προοδευτικής Δημοκρατικής Συνεργασίας Οικονομολόγων (Π.Δ.Σ.Ο) Κώστα Παπαδημητρίου για το αποτέλεσμα των εκλογών στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλαδος (ΟΕΕ)

Η άνοδος της παράταξης μας κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες και 2500 ψήφους, συνιστά επιβεβαίωση και ενδυνάμωση των θέσεων μας.

Το 28% που καταγράψαμε συνιστά εκ νέου την κυριαρχία της Π.Δ.Σ.Ο. στο προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο των οικονομολόγων.

Ευχαριστώ τους χιλιάδες οικονομολόγους που στήριξαν την Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων – ΠΔΣΟ που πίστεψαν και αγκάλιασαν την πρόταση μας για ένα Ανεξάρτητο, Ισχυρό και Παρεμβατικό Επιμελητήριο, που θα υπερασπίζεται τα μέλη του.

Ευχαριστώ από καρδιάς τους συνεργάτες μου και τα εκατοντάδες στελέχη του ψηφοδελτίου μας, που μου έκαναν την τιμή να ηγηθώ της παράταξης κι έδωσαν δίπλα μου μια μάχη αρχών και αξιών. Μία μάχη που έχουμε χρέος να συνεχίσουμε.

Οι εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου τελείωσαν αλλά τα προβλήματα παραμένουν εδώ.

Η υποβάθμιση του οικονομολογικού επαγγέλματος, η αμισθί εργασιακή εξουθένωση των λογιστών, η φορολογική στοχοποίηση των ελεύθερων επαγγελματιών και πολλά άλλα, είναι προβλήματα τα οποία θα βρίσκουμε μπροστά μας καθημερινά.

Για τα υπαρκτά προβλήματα των οικονομολόγων είμαστε εδώ για να παλέψουμε, να διεκδικήσουμε λύσεις.

Με καθαρό λόγο και με προτάσεις.

Είναι δεδομένο ότι το αίτημα για ένα Ανοιχτό, Ανεξάρτητο και Παρεμβατικό Επιμελητήριο που θα εκφράζει και θα υπερασπίζεται όλα τα μέλη του, παραμένει.

Αναζητά διέξοδο και έκφραση.

Η Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων παραμένει ταυτισμένη με αυτό το αίτημα.